Rólam

2008 óta foglalkozom borászattal Somlón. Elsősorban magamnak szerettem volna megmutatni, hogy képes vagyok iható bort készíteni. Sikerült. Ahogy nőtt a terület, és a tapasztalat, úgy lett egyre több és – remélem – jobb a borom. Ebben borversenyeken elért eredményeim is megerősítettek. Célom, hogy a lehető legjobb minőséget hozzam ki a területről. A Somló partner ebben, az időjárással viszont birkózom, több-kevesebb sikerrel.

A zöldmunkákban és a szüretben segítségemre van a párom, Babi. A többi munkát egyedül végzem, beleértve a borászati teendőket is. Külső segítséget nem veszünk igénybe.

Mivel Budapesten lakunk, elég sokat ingázunk (néha egyedül, néha hármasban – mert a macskánkat is visszük 🙂 ), de vállaljuk, mert a minőségi munkavégzést semmi sem hátráltathatja.

Három pincével rendelkezünk, a legnagyobban – mely 2014-ben épült meg – készülnek a borok.

Az Aranyszem „márkanév” utal az érett, aranyló szőlőszemekre, és egyben pincénk „védőszentjére”.